20Augustus2019

VIP

VLAMINGEN IN PARIJS

Damiaanvoorstelling in Parijs-Op een wel heel bijzondere locatie

Beste Vlamingen en andere Nederlandstaligen in Parijs,
Bij Vip hebben we op dit moment iets met de 14e van de maand, want na ons geleid bezoek aan het Vrijmetselaarsmuseum op 14 april knopen we op maandag 14 mei om opnieuw aan met Nederlandstalig theater in Parijs.
Op die datum komt acteur Jo Decaluwé naar Parijs met de Damiaanmonoloog van Aldyth Morris.
De gestorven Damiaan is in de hemel en blikt terug op verschillende  historische feiten en gebeurtenissen vanuit zijn gevoelsleven en zijn kijk op de mens. Een bij momenten heel  emotionele terugblik.
De zoveelste Damiaanmonoloog zal u misschien denken, maar we laten de reacties voor zich spreken :

* Baie groot klasse ! (Prof. Aldo Behrens, decaan UNAM, Namibië)
* Ik wil u van harte feliciteren met de opvoering van de beklijvende monoloog “Damiaan” in Bachte. Een prachtige voorstelling! Een aanrader voor jong en oud! (Stefaan Vercamer, volksvertegenwoordiger)
* Proficiat voor uw prestatie met DAMIAAN, gisteren in Leuven, helemaal alleen op de scène! Aanvankelijk zagen we Jo Decaluwe op de scène; na 'n beetje zagen we alleen maar Jozef Deveuster spreken. Hem zó kunnen opvoeren, kan alleen maar, wanneer gij U diep in dien heiligen man inleeft. (Carlo Van Gestel)
* Ik heb enorm genoten van je prachtige prestatie.(Randy Geldhof)
* Ik vond het geweldig aangrijpend hoe je Damiaan hebt neergezet. Ik heb bewondering voor uw fantastische spel en alom hoor ik goede verhalen. (Karel Andringa, Reahus, Friesland)
* Merkwaardig ! (Willem Vermandere)
* Die voorstelling het me erg aangegryp  (Chrisna-Beule-Muir, UNAM Namibië)
*  Groots ! (Lieven Debrouwer)
Vip is ook heel blij met de locatie van dit optreden, zijnde in het 12e arrondissement in de chapelle Notre-Dame-de-la-Paix de Picpus, precies op de locatie vanwaar pater Damiaan  naar de missies vertrok.De kapel is toegankelijk via 35, rue de Picpus, 75012 Paris. De voorstelling begint om 20u. Het wordt ongetwijfeld een gedenkwaardige avond, met nog een natje en een droogje achteraf.
Voor één keer is er die avond een studententarief van 5€ persoon. Vipleden betalen 8€ per persoon, niet-leden 15€ per persoon. Inschrijven kan bij Beatrix De Witte, 115, rue Lauriston, 75016 Paris. We willen er nog aan toevoegen dat de eventuele opbrengst naar een goed doel zal gaan.
Met vriendelijke groeten,
Het Vipbestuur

Deze website is onstaan dankzij de samenwerking van
logo myshoponline small
MyShopOnline webservices.

Vlaamse Verenigingen

Connect