15Oktober2019

VIP

VLAMINGEN IN PARIJS

Kent u het NVTC PARIJS al?

Hier kunt u uw kind(eren) basisonderwijs en/of voortgezet onderwijs Nederlands laten volgen.

Het NVTC Parijs is sinds 1993 actief en heeft als doel Nederlands taalonderwijs te geven aan Nederlandse en Vlaamse kinderen van 3 tot en met 18 jaar.

In het schooljaar 2013 – 2014 zijn er 67 leerlingen die bij het NVTC Nederlands onderwijs volgen. De lessen vinden plaats op de woensdagochtend of –middag, na de reguliere (Franse) dagschool. De lessen worden gegeven in kleine groepen, met verschillende niveaus.

De inhoud van de lessen is afgestemd op het geven van moedertaalonderwijs met methoden die op scholen in Nederland worden gebruikt. Bij kinderen waarbij de voorkennis onvoldoende is zal de nadruk van de lessen vooral liggen op de ontwikkeling van de mondelinge taalvaardigheid met behulp van specifieke tweede- taalmethoden.

De opbouw van de lessen bestaat uit een grote variatie aan moderne werkvormen en leermaterialen. Naast groepsactiviteiten wordt er individueel met en op het niveau van het kind gewerkt. Ook beschikt de school over educatieve software en computers. Door middel van het “leerlingvolgsysteem” is er altijd een duidelijk beeld van de ontwikkelingen van het kind.

De leerlingen kunnen wekelijks boeken en dvd’s lenen uit de eigen klassenbibliotheek. Uiteraard komen ook culturele aspecten in het lesprogramma aan de orde.

Er is ieder jaar een sinterklaasfeest en rondom Koninginnedag een gezellig schoolfeest.

In Frankrijk kan in het voortgezet onderwijs het Nederlands als Langue Vivante 1,2 of als optietaal gekozen worden voor het baccalauréat. Het NVTC begeleidt leerlingen bij de voorbereiding van deze en andere erkende examens.

Het is ook mogelijk om via het NVTC het examen voor het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal af te leggen. Dit is een erkend diploma dat toegang geeft tot de meeste Nederlandse en Vlaamse hogescholen en universiteiten.

Het NVTC wordt bestuurd door minimaal 3 leden. De dagelijkse organisatie is in handen van de directrice die samen met het gediplomeerde docententeam verantwoordelijk is voor het onderwijsinhoudelijk en pedagogisch beleid.

De school is door de Nederlandse en Vlaamse overheid erkend en wordt op onderwijsinhoudelijk niveau gesteund door de Stichting NOB (Nederlands Onderwijs in het Buitenland) in Voorburg. Het NVTC Parijs valt onder het toezicht van de Nederlandse Onderwijsinspectie Buitenland en dient vierjaarlijks een schoolwerkplan met de beleidslijnen in. Een schoolgids met het onderwijsprogramma wordt jaarlijks opnieuw uitgegeven.

Nieuwsgierig geworden? Wij nodigen u van harte uit contact op te nemen met Marianne de Beukelaar, onze directrice, tevens docente, ( Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. ) of via telefoon 06 70 99 47 11 voor nadere informatie. Kijkt u ook eens op onze website, www.nvtc.fr, u kunt daar o.a. de laatste nieuwsbrieven lezen met nieuws over de vereniging en de impressies van de lesgroepen.

Nederlands leren, een serieuze zaak, maar vooral ook heel leuk bij het NVTC!

Deze website is onstaan dankzij de samenwerking van
logo myshoponline small
MyShopOnline webservices.

Vlaamse Verenigingen

Connect