06December2019

VIP

VLAMINGEN IN PARIJS

Maeterlinck, een einde van de maand september in schoonheid

Jeanine Moorghen, het is een naam die nog steeds klinkt als een klok bij Vlamingen in Parijs.

Deze eminence grise van Vip kent elk hoekje van het Ile de France en heeft dat op de laatste zondag van september nog maar eens bewezen.

In 2011 was het precies 100 jaar geleden dat onze landgenoot Maurice Maeterlinck de Nobelprijs voor Literatuur kreeg. Reden genoeg om op aanraden van Jeanine het heuse kasteel te bezoeken waar onze man een flink aantal jaren sleet

Na een lunch in een alleraardigst restaurantje (met de obligate frieten, ah ja J) ging het naar een klein paradijsje op aarde. De deuren gingen voor ons open en al meteen trakteerden de huidige kasteelheer en –vrouw van het Château de Médan ons op hun mooiste glimlach.

De kasteelheer himself begon kort na de ontvangst meteen aan de rondleiding door het prachtige domein. De verschillende weetjes over onze landgenoot, de foto’s uit het Belgisch verleden van het kasteel en de mooie afsluiter in de kelders, het zijn zaken die in de collectieve Vipherinnering zullen gebrand blijven.

Ondergetekende was de dag ervoor naar het ‘Nouvel An Belge’ geweest en had dus niet veel slaap op zijn teller staan, maar het gebrek aan slaap werd ruimschoots gecompenseerd door de overdosis aan kennis.

Op naar de volgende activiteit en de volgende plek waar we ons Vlaams licht zullen laten op schijnen.

 

 

 

More in this category: La belle au bois de Chicago »
Deze website is onstaan dankzij de samenwerking van
logo myshoponline small
MyShopOnline webservices.

Vlaamse Verenigingen

Connect