27Februari2020

VIP

VLAMINGEN IN PARIJS

Nederlandse afdeling van het Lycée International in Saint-Germain-en-Laye

Saint-Germain-en-Laye, 19 januari 2015

Geachte mevrouw, mijnheer,

Graag informeer ik u over de huidige situatie status van de Nederlandse afdeling van het Lycée International in Saint-Germain-en-Laye. Dit kan van belang zijn voor uw eigen kinderen of voor Nederlandstaligen die u om informatie vragen over schoolmogelijkheden in de regio Parijs.

Zoals de zaken er nu voor staan zal de Nederlandse afdeling per september 2016 jaar een geprivatiseerde afdeling zijn, terwijl zij nu nog een volledig door de Nederlandse overheid bekostigde openbare afdeling is. Er is dus geen sprake van sluiting, maar wel van een eventuele verandering van status: van openbaar naar privé.

Op 10 maart 2015 zal een hoorzitting plaatsvinden bij de Raad van State over het beroep dat de Medezeggenschapsraad van de Nederlandse afdeling aangetekend heeft tegen het ministerie van OC&W met betrekking tot de subsidiestop.

Het recent gekozen ouderbestuur van de nieuwe privé-schoolstructuur is hard aan het werk om volgend schooljaar het onderwijs voor alle kinderen te kunnen continueren in geval de uitspraak van de Raad van State ongunstig mocht komen uit te vallen voor de Nederlandse afdeling.

Nieuwe leerlingen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het schooljaar 2015-1016.

De Nederlandse afdeling biedt Nederlandstalig kleuter-, basis- en voortgezet onderwijs geïntegreerd in het lesprogramma van een Franse openbare school met een internationale dimensie. De school leidt op tot een erkend internationaal diploma, bestaande uit het landelijk Frans eindexamen gecombineerd met een Nederlands vwo-examen Nederlands, geschiedenis/staatsinrichting en aardrijkskunde, onder toezicht van de Nederlandse onderwijsinspectie.

Voor leerlingen die weinig of geen Frans spreken bij inschrijving bestaat de mogelijkheid om één jaar intensief Frans te leren in een speciale klas. 

Voor meer informatie kunt u onze website raadplegen:  www.sectionnl.fr 

Ook kunt u ons bereiken op +33 1 34 51 13 31 en per e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. "> Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Met vriendelijke groet,

drs. J.F. Thijssen, rector


Deze website is onstaan dankzij de samenwerking van
logo myshoponline small
MyShopOnline webservices.

Vlaamse Verenigingen

Connect